12.11.2008

Nuss Operasyonu

Nuss operasyonu kapalı ameliyat yöntemi kullanma prensibi ile ortaya çıkmıştır. Göğüs kafesinin her iki yanından küçük kesilerle içeri girilerek, deformitenin düzeltilmesi gerçekleştirilmektedir. Dünyada ilk kez Dr. Donald Nuss tarafından uygulanmaya başlanan bu yöntemde deformitenin derinliğine göre çelik barlar kullanılarak çökmüş olan kemiğin dışarı itilemesi ve göğüs kafesinin düzgün şekil alması sağlanmaktadır. Hastanede kalış süresi 5-7 gün arasında değişmektedir.


Pektus ekskavatumda (kunduracı göğsü) Nuss operasyonu, uygun vakalarda, en az 4 saat süren klasik Ravitch operasyonuna göre kapalı yöntem ile çok daha az kesi ile yapılması, 40-45 dakika gibi kısa ameliyat süresi, kesinin estetik olması, ameliyat sonrası yüksek hasta konforu ve hızlı taburculuk süresi ile tercih edilmesi gereken yaklaşımdır.


Nuss ameliyatı uygulanmaya başlamadan önce pektus ekskavatum düzeltme ameliyatları uzun hastanede kalış süresi, uzun ameliyat süresi, uzun iyileşme dönemi gerektiriyordu. 1987 de Amerikalı cerrah Dr. Donald Nuss un tıp dünyasına kazandırdığı yeni teknikle hastaların kısa sürede tedavisi mümkün olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder