31.07.2009

Pektusum.com Facebook'ta!


Pektus öyküsü olan kişiler ile interaktif bir iletişim kanalı oluşturup hikayelerin aynı havuzda toplanmasını ve tecrübelerin diğer hasta ve hasta yakınlarına yol göstermesini hedefleyen Pektusum.com, sosyal medya platformlarında pektusluları buluşturmaya devam ediyor. Pektusum.com facebook grubuyla bir çok kişiye ulaşmayı hedefliyor.


Tüm pektuslularla birarada olmak ve fikir alışverişinde bulunmak için herkesi grubumuza davet ediyoruz.



1 yorum:

  1. Merhabalar, ben Filiz Ögel. Oğlum Erdem de bebekliğinde,1990 doğumlu, kunduracı göğsü olduğunu fark ettik. Ozamanlar 'Ravich' tekniği ile ameliyat yapılıyordu ve biz, anne baba olarak buna pek sıcak bakmadık. Böyle kalmasını tercih ettik. Fakat seneler sonra rahatsız olmaya başladı. Denize, havuza girmiyor ve tatillere katılmıyordu. 12 yaşlarında iki elini çapraz bir şekilde kapatıp göğsünü saklama gereği duyuyordu, çünki onun bu çukurunu fark eden arkadaşları merekla onu soru yağmuruna tutuyorlardı. 16 yaşına geldiğinde ise kararlı bir şekilde artık ameliyat olmak istediğini söyledi. Bende bunu bekliyordum zaten. Sosyal yaşamını, arkadaşlık ilişkilerini, derslerini olumsuz etkilemeye ve daha birçok alanda rahatsızlık duymaya başlamıştı. Ansızın ameliyat olmak istediğini söylediğinde ise oldukca kararlı idi. Bir anne olarak bu kararı kabul etmek nekedar zor olduğunu sizler söyleyemem , çünki Ravich tekniği çok zor ve tehlikeli bir açık ameliyattı. Kendi kendime düşündüm ve tıpbın bu zaman zarfında ilerlemiş olması gerektiğini düşünerek araştırmaya başladım, fakat ne yazıkki türkiyede hiçbir bulguya rastlayamadım. Bunun üzerine almanyanın web sitelerinden araştırdım ve 4 senedir 'Nuss tekniği' diye adlandırılan yeni bir metod geliştirilmişti ve uygulanıyordu. Bir yandan çok sevindim ama diğer yandan bu ameliyatı gerçekleştire bilecek uzmanın türkiyede bulunmaması beni endişelendirdi. Bu ameliyat deneyim gerektirdiğinden henüz uygalamış bir hekim bulunmamakta idi. Yakın bir doktor arkadaşımızdan Prof. Dr. Mustafa Yüksel beyin adresini aldık. Kendileri bu konu hakkında her tür bilgiye sahip fakat henüz bir hasta çıkmadığından deneyimlemediklerini söylediler. Yine bir anne olarak ne kadar çok korktuysamda, oğlumun kararlılığı ve doktorumuzun güven verici nashiyatlarından sonra bir ilki gerçekleştirdik. Ayrıca almanyadan gelen ve bizzat ameliyatın başında bulunan Sayın Prof. Dr. med. Claus Petersen bey efendiye de en içten teşekkürlerimi sunarım.
    Ameliyat sonrası Erdem kendine geldiğinde ilk sorduğu soruyu unutamıyorum: Çukurum gittimi? Yüzündeki o mutluluk ifadesi ve gülümsemesi herşeye bedeldi. Çok ağrıları ve ızdırabı olmasına rağmen mutluluğuna engel olamıyordu. Hayatı renklendi, sevinci arttı ve arkadaşlıkları genişledi,sosyalleşti ve kendine güveni arttı. Bu durumun beni ne kadar mutlu ettiğini size tarif edemem. Buradan velilere seslenmek istiyorum, lütfen çocuklarınızı dinleyin, anlamaya çalışın. Onların dünyasına girip, onların penceresinden bakın. Onların kararlarına saygı göysterin. Bu ameliyat belki sizler için gereksiz gibi görünebilir, fakat onlar için ne anlama geldiğini yaşamadan bilemezsiniz. Ayrıca artık bu yeni teknik çok daha kolay ve ehemniyetli.Doktorumuz sayın Prof. Dr. Mustafa Yüksel beyefendiye, bu başarılı ameliyatından dolayı sonsuz saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunar, daha nice başarılara imza atmasını temenni ederiz. Filiz Ögel

    YanıtlaSil